Roepingenzondag

Wat vraagt God van jou?

Deze vierde zondag van Pasen, wordt een gedeelte van het Evangelie over 'de goede Herder' gelezen. Sinds 1963 is deze zondag de Wereldgebedsdag voor roepingen. In het bijzonder wordt dan gebeden voor de bijzondere roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Het thema is dit jaar: ‘Wat vraagt God van jou?’ Paus Franciscus zegt in zijn boodschap voor deze zondag dat we zijn Geroepen om hoop te zaaien en vrede te stichten.

Een oproep aan ons allemaal
In zijn boodschap voor Roepingenzondag houdt paus Franciscus ons voor 'dat ons leven pas voldoening vindt als we ontdekken wie we zijn, wat onze gaven zijn, waar we ze vrucht kunnen laten dragen en welke weg we kunnen volgen om tekens en instrumenten te zijn van liefde, schoonheid en vrede'.

Zie voor de Boodschap van Paus Franciscus: www.rkkerk.nl/wp-content/uploads/2024/04/Boodschap-paus-Franciscus-Wereldgebedsdag-roepingen-2024-def.pdf


  • Er wordt een deurcollecte op deze Roepingenzondag gehouden. De vorming van priesters, diakens, religieuzen en leken is van levensbelang voor de toekomst van de kerk.

< terug